تفلون نامی آشنا برای همه ماست. تقریباً همه ما نوعی از ظروف تفلون را در بین ظرف های آشپزخانه خود داریم. در حقیقت تفلون نوعی پلیمر می باشد که به دلیل کارایی مطلوب آن، در تولید ظرف های پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد. پلیمر در صنایع مختلف با نام تترافلورواتیلن نیز شناخته می شود. ما در این مقاله سعی بر آن داریم تا مزایا و معایب ظروف تفلون را برای شما بیان نماییم.
دلیل استفاده از ظروف تفلون چیست؟
یکی از دلایل پر استفاده بودن ظروف تفلون، نچسب بودن آن است. برخی از ظروف به گونه ای هستند که در هنگام طبخ غذا، بخش قابل توجهی از محتویات غذایی به سطح ماهیتابه خواهد چسبید. علاوه بر این، به علت نچسب بودن محتویات غذایی به ظروف تفلون، راحت تر می توان این ظروف را شست.
از این رو استفاده از ظروف تفلون که از این ایرادات عاری است، بیش تر دیده می شود. افراد نظرات گوناگونی در مورد ظروف تفلون دارند. برخی معتقدند که پوششی که به دلیل نچسب بودن ظروف تفلون قرار دارد سرطان زا و بسیار مضر است. عده دیگر بر این باورند که طبخ غذا در این ظرف ها کاملاً بی خطر است و به سلامتی افراد هیچ گونه آسیبی نخواهد رساند.
تعریف تفلون
قبل از آن که شما را با مزایا و معایب ظروف تفلون آشنا نماییم. بهتر دانستیم تا ابتدا تفلون را برای شما تجزیه تحلیل و مورد موشکافی قرار دهیم. تا شما کاربران گرامی پیش زمینه ای در مورد این ظروف داشته باشید. سپس به محتوای اصلی این مقاله برسید. همان گونه که در بخش ابتدایی این مقاله بیان کردیم ظروف تفلون، غیر قابل انعطاف می باشند که با ماده ای با نام تترافلورواتیلن احاطه شده است.
این ماده نوعی از مواد شیمیایی و مصنوعی می باشد که از اتم هایی مانند کربن و فلور تشکیل یافته است. تفلون علاوه بر استفاده در ظروف پخت و پر، کاربردهای دیگری دارد. از جمله دیگر کاربردهای تفلون، استفاده در پوشش کابل و سیم برق است.
کاربرد ظروف تفلون
هر چیزی مزایا و معایبی دارد و بسیار کم پیش آمده است که چنین فرایندهایی بدون هیچ گونه معایبی تولید شوند. این معایب هم به گونه ای نیستند که امکان استفاده را از انسان سلب نمایند. در برخی موارد مزایا بسیار بیش تر از معایب می باشند. ظروف تفلون نیز این گونه است که مزایای آن بسیار بیش تر از معایبش می باشد. آیا می دانید نگرانی در مورد مضرات ظروف تفلون به دلیل وجود کدام ماده است؟
در واقع این نگرانی به دلیل وجود ماده ای شیمیایی به نام پرفلوئورواکتانوئیک می باشد. در گذشته های نه چندان دور از این ماده به هنگام ساخت ظروف تفلون استفاده می شد. اما امروزه دیگر به هنگام ساخت این ظروف، از این ماده به هیچ وجه استفاده نمی شود. درست از سال 2013 میلادی، به دلیل آگاهی در مورد مضرات این ماده شیمیایی، دیگر از این ماده در خط تولید ظروف تفلون استفاده نشد.
معایب استفاده از ظروف تفلون
ما تا به این جا در مورد ظروف تفلون و برخی از معایب و مزایای آن به صورت کاملاً مختصر گفتیم. اما اکنون وقت آن رسیده است تا بیش تر به معایب این ظروف بپردازیم.
خراشیده شدن کف ظرف
یکی از معایب ظروف تفلون ایجاد خراش بر روی آن است. با این حال که تفلون با چند لایه عایق خوب احاطه شده است. اما به آسانی در اثر برخورد با شئ تیز و… خراشیده می شود. برای جلوگیری از این مشکل لازم است تا از کف گیر و ملاقه چوبی برای چرخاندن و برداشتن محتویات غذایی استفاده نمایید. همان گونه که می دانید، اقلام چوبی بر روی ظروف تفلون خراشیدگی ایجاد نکرده و به آرامی حرکت می نمایند.
ایجاد گاز سمی
از دیگر معایب ظروف تفلون امکان ایجاد گاز سمی است. به گونه ای که اگر شما بیش از حد این کالا را گرم نمایید و یا درون این ظروف روغن و هیچ گونه مواد غذایی قرار داده نشود و اجاق روشن باشد. این ظرف گاز سمی ایجاد کرده و در برخی از موارد موجب ایجاد تهوع خواهد شد. برای همین امر به شما پیشنهاد می دهیم حتی اگر محتویات غذایی درون ظروف تفلون بگذارید، حتی الامکان سعی کنید شعله اجاق گاز را بر روی آخرین درجه قرار ندهید و بگذارید غذا به آرامی طبخ شود.
مزایا استفاده از ظروف تفلون
احتمالا با خواندن بخش قبلی، به فکر کنار گذاشتن ظروف تفلون خود کرده اید. اما ما در ادامه برخی از مزایای فوق العاده ی این ظروف را بیان خواهیم کرد. همان گونه که گفتیم هیچ چیزی عاری از معایب نیست. به همین دلیل شما می توانید در کنار قبول معایب این ظرف ها، دلگرم به مزایای آن باشید.
- نچسب بودن نسبت به برخورد با محتویات غذایی ظرف تفلون
- استحکام بسیار مطلوب ظروف تفلون در برابر گرما
- مقاومت خوب در برابر مواد شیمیایی
- این ظرف ها عمر بسیار زیادی دارند
- خواص خود را در طی مدت زمان زیادی حفظ می نمایند
- مقاومت بسیار خوبی در برابر آب و رطوبت
- استحکام بسیار عالی ظروفف تفلون در برابر سرما
سخن آخر
ما در این مقاله تمام سعی خود را کردیم تا اطلاعاتی هرچند اندک اما مفید در اختیار شما کاربران گرامی قرار دهیم. امروزه ظروف تفلون در انواع طرح و رنگ ها تولید شده اند. به عبارتی دیگر، برندهای گوناگونی این اقلام را روانه بازار کرده اند. بنابراین این امر انتخاب را قدری پیچیده کرده است. همان گونه که می دانید میزان طول عمر این ظروف ممکن است کم و زیاد باشد. این امر به دلیل کم کاری و یا انصاف در خط تولید می تواند باشد. بیش تر افراد نمی توانند این ظروف را از لحاظ جنس اصل و بدل تشخیص دهند. بی کیفیت بودن این ظروف در وهله اول موجب از بین رفتن سطح این ظروف می شود که بسیار آزار دهنده است.
اگر دیدید سطح عایق این ظروف از بین رفته، سعی کنید دیگر این ظروف را برای جلوگیری از هر گونه مضرات، دور انداخته و استفاده نکنید. گالری توانا فروشنده انواع لوازم برقی و ظروف و… مفتخر است که تمام اقلام خود را از بهترین تولیدکنندگان تهیه کرده و هیچ گونه کالایی غیر اصل در گالری توانا وجود ندارد. شما با اطمینان خاطر می توانید از اقلام برقی و غیر برقی ما دیدن نمایید و قیمت ها را با یکدیگر مقایسه نمایید.